Семистрільна молитва і ікона святої богородиці: чому вона так свято відзначається християнами

«Не маємо іншого заступниці перед Богом, як Ти, Пречиста», - скрушно волають люди, просять про дарування Божого милосердя на грішну землю, повну скорботи, обману і несправедливості. Смиренно просять про милість пом`якшення злих сердець віруючі, що моляться на колінах перед дивовижним чином Богородиці, що має назву «Семистрільна».

Переказ свідчить, що ще в першому столітті Святий Лука Євангеліст так перейнявся синівською любов`ю до Пречистої Діви, що написав прекрасний портрет для нащадків. Ця картина і була першою іконою Богородиці.

Пізніше багато віруючих художники удостоювалися високої честі відобразити на полотні ніжний і проникливий образ Богоматері. Одним християнам Марія була уві сні, інші знаходили ікони в лісі або в полі.

Дивним видається набуття образу Матері Божої, яка носить подвійну назву «Семистрільна» або «Пом`якшення злих сердець». Легендарний образ знайшов вологодський селянин близько двох століть тому згідно Божого промислу, і отримав божественну благодать зцілення від кульгавості після сугубою молитви.

На іконі світлий лик Пречистої Діви виконаний неземної краси, святості і чистоти. З сумом і любов`ю дивиться Матір Божа на своїх грішних і слабких дітей, утримуючи в руках гострі стріли зла, спрямовані ворогом людства на людей. Стріли символізують також смертні гріхи людей. Її материнське серце обливається кров`ю від образ і гріхів невіри, які наносять її коханому Синові невіруючі своїми злочинами.




Однак наша Небесна Мати хоче захистити світ від воєн, злочинів і тероризму своєю любов`ю. Кожен православний християнин може молитися перед цим чудотворним образом, повторюючи за Архангелом Гаврилом безсмертні слова ангельського вітання: «Радуйся, Благодатна, Господь з Тобою, благословенна Ти між дружинами&hellip- ». Потім, звертаючись з проханням про високий заступництво Богородиці і її клопотанні перед Ісусом Христом, молитися за православний світ.

Богородиця, будучи звичайною земною жінкою, перенесла страшні випробування. Здійснилося грізне пророцтво найстарішого пророка Симеона, якого Свята родина зустріла на сороковий день після народження Ісуса. Отець Олександр Мень, описуючи хресний шлях Матері Ісуса, в книзі «Православне богослужіння. Таїнство. Слово і образ »підкреслює смиренний характер Діви Марії.

З перших хвилин життя свого Божественного Сина, Його Пречиста Мати смиренно, без нарікань, приймала всі випробування, що випали на Її долю. Вона бачила, як Ісусу Христос був невинно засуджений, жорстоко побитий і розп`ятий на хресті для того, щоб люди мали життя вічне. Ось чому ми насмілюємося звертатися в будь-яку хвилину за допомогою до нашої коханої Пречистої Богородиці.

Віруючі християни моляться Богу перед іконою «Семистрільна Матір Божа» в скрутних життєвих обставинах, коли людина стала жертвою наклепу або зради, в непримиренних конфліктах і домашніх сварках. Духовне падіння і спокуса - теж серйозне випробування для християнина і молитва біля образу «Семистрільна» може допомогти.

Християни просять про дарування Божого милосердя через заступництво Пречистої Матері пом`якшення злих сердець. Молитву починають з молитви «Отче наш», потім можна почитати Богородичне правило, псалми царя Давида або Акафіст Святої Марії. До молитви приступають з чистим серцем, волаючи до Матері Божої та Ісуса.

Чудотворні копії православної святині ікони Матері Божої Семистрільна благоговійно зберігаються в храмах Росії. Оригінал зник за таємничих обставин у тривожний час революції.

Віруючі мають ікону за традицією над вхідними дверима для захисту будинку від недоброзичливців. Святий Серафим Саровський, який вчив своїх духовних дітей багато і старанно молитися, говорив про те, щоб величали Богородицю, «Радуйся, радосте наша, вбережи нас від зла і покрий нас своїм омофором».

Відео по темі статті

Поділися в соц мережах:


Увага, тільки СЬОГОДНІ!

» » Семистрільна молитва і ікона святої богородиці: чому вона так свято відзначається християнами