Вибір святого, що приймає молитви від бажаючих завагітніти

Кому молитися, щоб завагітніти? Це питання досить часто чують священнослужителі від своїх парафіянок. Насправді все одно кому. Головне - молитва повинна бути щирою, від щирого серця. Правда, в народі склалися певні традиції, згідно з якими молитися про дарування дитини потрібно тим або іншим святим.

зміст:

Кому молитися, щоб завагітніти?

Подружжя, бажаючі зачати дитину, моляться Господу, Богородиці, Святої Матрони, Святому Давиду Гареджийського, немовлятам Вифлеємським, пророку Захарії і його дружині Єлизаветі, Богоотцями Йоакима і Анни.

 молитва Богородиці

Чому Діві Марії? Богородиця - мати всіх людей на Землі. Вона приносить молитви до свого божественного сина, просить у нього за всіх людей. Це, свого роду, божественне заступництво перед Богом. Який іконі молитися, щоб завагітніти, неважливо. Це може бути Казанська Божа Матір, Володимирська або Боголюбський.

Ніде не вказано, що потрібно молитися тими словами, які написані в молитвословах. Готові і канонізовані тексти лише допомагають людині сказати потрібні і правильні слова. Поширений наступний варіант:

О, Пресвята Діва, Матір Господа нашого, скоропослушная заступниця всіх, хто з вірою до тебе прибігають! Призри на мене, непотребную і припадаю до ікони Твоєї, з висоти небесного своєї величі. Вислухай смиренну молитву мене грішного. Принеси її до Свого Сина. Умоли Його. Нехай осяє світлом Божественної Своєї благодаті похмуру душу мою і очистить від помислів суєтних розум мій. Так заспокоїть моє серце стражденні і зцілить його рани. Так напоумить на добрі справи мене. Хай вибачить скоєне мною зло. Так позбавить від вічних мук і не позбавить Царства Свого Небесного.

О, Преблагословенна Богородиця! Не погорди мене скорботного і не допусти моєї смерті в безодні гріхів моїх. На тебе моє уповання і надія на порятунок. Твоєму заступництву і заступництва себе доручаю на повіки. Дякую Господу і славлю його, що послав мені щастя подружнє. Молю тебе, Матір Бога-Спасителя мого, так Твоїми молитвами дасть мені і чоловікові моєму чадо. Нехай дарує мені плід лона мого. Так влаштується він на славу його. Заміни скорботу душі моєї на радість зачаття. Так дякую і славлю тебе, мати Божа. У всі дні мого життя. Амінь.

 Молитва, щоб завагітніти, Блаженної Матрони

Згідно з переказами, Матрона була сліпа. Але це не заважало бачити їй краще за всіх. Зціленням людей вона займалася з семи років. Жінка нікому не відмовляла і приймала по сорок-п`ятдесят людей в день. Це скільки ж Божественної сили їй було відпущено!




Матрона володіла також даром передбачення. Але користувалася ним лише в крайніх випадках. Матрона позбавляла людей від безпліддя і божевілля, лікувала психічні та серцево-судинні захворювання, параліч та інші хвороби. І після канонізації люди звертаються до Святої з проханням про зцілення.

 Молитва до Матрони про настання вагітності

О, блаженна мати Матрона, вдаємося до твого заступництва і слізно тебе молимо. Свій теплу молитву до Господа за своїх рабів, які перебувають у скорботі душевній і допомоги у тебе просять. Тому що істинно слово Господнє: просіть і дасться вам по заслугах. Почуй молитву нашу і донеси до престолу царського: молитва праведника перед Богом багато може. Та не забуде Господь нас до кінця. Зглянеться з небесної висоти на скорботу рабів Своїх і дарує на корисне плід лона. Воістину, то ж створив Господь Аврааму і Саррі, Захарії і Єлизавети, Йоакима і Анни. Про це ж молимо. І нехай Господь Бог також і нам по милості Своїй і людинолюбства. Так буде ім`я Господнє благословенне і від нині і до віку. Амінь.

 Святий Давид Гареджийського

Грузинський святий, який допомагає жінкам завагітніти і впоратися з багатьма хворобами. В середині шостого століття він прийшов з Сирії і оселився на горі, в околицях Тбілісі. Преподобний вчив жителів основа християнської віри. Жерці-ідолопоклонники за це ополчилися на нього. Вони підкупили одну дівчину, щоб та вказала на Давида як на батька її майбутньої дитини.

Був призначений суд. Преподобний підійшов до дівчини і торкнувся палицею її живота. Він запитав: «Я - твій батько?». З черева почулася відповідь: «Ні». Немовля в утробі назвав ім`я справжнього батька. Після цього звів наклеп на Давида жінка на очах у всіх народила камінь.

Преподобний в пам`ять про небесне заступництво попросив у Бога цілюще джерело на тій горі. До сих пір до нього приходять грузинки для лікування своїх жіночих хвороб. А по всьому православному світу преподобному Давиду моляться про дарування дітей, п`ють водичку з молебню і мажуть маслом. Причому важливо не механічне питво, а подвиг віри.

 немовлята Віфлеємські

Це невинні мученики, які першими прийняли смерть за Христа. Розповідь про трагедію зберегло для нас Євангеліє від Матвія. Коли народився Христос, цар Ірод дуже злякався, що виповниться давнє пророцтво про пришестя нового Царя Іудейського. Він спробував вивідати у волхвів місцезнаходження Спасителя. Коли волхви пішли, нічого не сказавши цареві, Ірод велів воякам перебити в Вифлеємі і його околицях усіх немовлят до двох років.

Ця подія залишила в історії глибокий слід. Про масове вбивство невинних дітей говорили святі, загиблі зображувалися на картинах великих художників.

Число постраждалих дітей в Євангелії не вказується. Умовна цифра - чотирнадцять тисяч. У Біблії число має символічне значення, а також вказує на величезні розміри трагедії.

Перші мученики за Христа вважаються покровителями всіх немовлят. День їх пам`яті відзначається 11 січня. Православні моляться про вбитих в утробі матері дітей, про запобігання абортів, про дарування дитинки подружній парі.

 Пророк Захарія і праведна Єлизавета

Вони були батьками Іоанна Предтечі, Хрестителя Господнього. Захарія служив священиком в одному з храмів Єрусалиму. Його дружина, праведна Єлизавета, доводилася сестрою святої Анни, матері Богородиці. Подружжя жило праведно, дотримуючись заповіді, але дітей у них не було. У ті часи це вважалося страшним божим покаранням за гріхи.

Одного разу до Захарії прийшов Архангел Гавриїл. Він приніс радісну звістку про народження немовляти. Захарія не повірив і був покараний за це німотою. Він не міг сказати ні слова до тих пір, поки у його дружини не народиться син Іоанн.

Коли в Віфлеємі воїни Ірода вбивали немовлят, Захарія служив в храмі. Солдати жорстокого царя хотіли випитати у священнослужителя, де знаходиться його син. Нічого не дізнавшись, воїни вбили Захарія. А через сорок днів в інший світ відійшла свята праведна Єлизавета. Іоанна Хрестителя зберігав сам Господь.

Святим подружжю моляться про зачаття і благополучному виношування дитини.

 Праведні Іоаким і Анна

Святий Іоаким - нащадок царя Давида. Праведна Анна походила з коліна Левіна (по батькові) та з коліна Юди (по матері). Подружжя до глибокої старості не мали дітей. Вони сумували про це і гаряче молилися Господу, сподіваючись на Його Волю. Одного разу Іоаким прийшов в Єрусалимський храм і приніс дари до свята. Священик Рувим не прийняв їх, сказавши, що бездітний чоловік не може приносити жертву Богові. Він не гідний такої честі.

Старець засмутився. Він усамітнився в безлюдному місці і почав благати Господа про дарування йому дитини. Анна, дізнавшись про приниження чоловіка, також почала молитися. Гарячі слова подружжя були почуті. За вказівкою небесного вісника Іоаким і Анна зустрілися в Єрусалимі, де і була зачата Марія.

Про заступництво подружжя перед Богом молять бездітні пари.

Поділися в соц мережах:


Увага, тільки СЬОГОДНІ!

» » Вибір святого, що приймає молитви від бажаючих завагітніти