Сила молитви, що йде від чистого серця, дарує радість, надію і заспокоєння

Кожна нація вірить в Бога. У будь-якої релігії вважається, що за допомогою молитви відбувається взаємозв`язок людини і Бога. Мусульмани, наприклад, читають намаз три рази в день.

А скільки випадків, які не мають наукового або іншого пояснення, при яких, завдяки молитві, людям вдалося врятувати життя свою або іншої людини! Темою цієї статті є відповідь на питання, яка сила молитви.

Молитва - це особливе звернення до Бога за допомогою певних слів, які дякують Господу за всі блага. Але чомусь люди починають молитися і згадувати про існування Бога, тільки потрапивши в біду.

види молитов

За статистикою, більшість сучасних людей знають і можуть прочитати єдину молитву «Отче Наш». Але кількість звернень до Господа у вигляді особливих текстів набагато більше, ніж можна уявити. Багато хто забуває, що не можна просити Бога про матеріальні блага і про помсту. Швидше за все, такі люди будуть переконані в тому, що молитви не допомагають, тому що їх думки грішні.

Більшість знає про те, яка сила святої води, особливо в Хрещення. У цей день батюшки святять воду біля водойм, джерел, тому що сила цієї води здатна вилікувати від недуг.

Але істинно віруючі знають про те, що цілюща сила молитви також велика. Під час спілкування з Богом людина оголює свою душу, тому в молитві розкривається основна сутність особистості. А визнавши наявність проблеми, можна сміливо вважати, що людина готова очистити душу від отрути злоби, заздрості та інших гріховних спокус.




У період воєн ті, хто молилися під час бомбардувань, виживали. Тому що, якщо Господь Бог побажає, то жоден волосок не впаде з голови людини без його волі. Багато езотерики вважають, що думка матеріальна, а ось молитвою і добрими намірами можна реалізувати мрії.

Молитви можна класифікувати за глибиною, місця проведення та змістом.

За змістом молитви бувають:

  • Словесні - читання спеціальних текстів, написаних в Біблії, Святому Письмі, Новому Завіті.
  • Уявна молитва - люди, які не знають текстів, можуть своїми словами дякувати Господу і звернутися до нього з проханням.

За змістом молитви можуть бути:

  • Ходатайственной - людина просить благ і добра для своїх близьких.

До цієї категорії можна віднести молитву матері про дитину. Багато хто знає, що сила материнської молитви велика. Зазвичай в таких випадках моляться Богородиці, яка краще за всіх може зрозуміти матерів.

Мати може просити про здоров`я, про збереження життя в складних ситуаціях, і, якщо жінка не грішила, її прохання задовольнять. Був випадок, коли у лікарів не виходило врятувати новонароджену дитину, а мати, помолившись Богу, помітила, що він немов воскрес.

  • Подячні - люди вдячні Господу за все дари, які він дав людям.
  • Покаянні - в цих молитвах люди каються в своїх вчинках, думках. Людина усвідомила свої помилки і готовий змінитися. А молитва допомагає в цьому.
  • Прохальні - основне призначення молитви - попросити у бога допомогу у кримінальних справах, у відносинах в сім`ї, любові, здоров`я.
  • Хвалебні - в цих молитвах вихваляється могутність, великодушність і велич Бога. Священики вважають такі молитви найчистішими.

За місцем проведення молитви бувають колективними, сімейними і індивідуальними. Колективні молитви відбуваються в церкві під час богослужіння. Сімейні молитви відбуваються в колі сім`ї, як правило, під час трапези. Індивідуальна молитва може відбуватися людиною вдома перед іконами, в храмі, у відокремленому місці.

Прихильники православ`я воліють молитися на колінах перед іконами або стоячи. Сидіти дозволено в разі хвороби.

Таким чином, вибираючи молитву, людина може відчути єднання з Богом і задуматися про свій спосіб життя. Адже всі випробування, послані згори, є знаком, при якому варто задуматися про поведінку. Господь Бог спочатку любить нас і знає всі наші помисли, тому він єдиний, хто може допомогти нам або направити на шлях істинний.

Відео по темі статті

Поділися в соц мережах:


Увага, тільки СЬОГОДНІ!

» » Сила молитви, що йде від чистого серця, дарує радість, надію і заспокоєння